Співпраця України зі США не призведе до зовнішнього управління нашою державою.

Таку думку висловив народний депутат від фракції «Слуга народу» Богдан Кицак в ефірі «Знай24».

«Я б не говорив, що це буде зовнішнє управління, однак в рамках такого формату як НАТО США, думаю, будуть відновлювати свій керівний вплив, і в цьому напрямі, я думаю, у нас буде доволі тісна співпраця. Тому що ми ж розуміємо, що на сході у нас ситуація не вирішена, у нас є питання Криму, яке буде підійматися на порядок денний. І отримати такого партнера як США, щоб поступово рухатися до вирішення проблем, які є для України не останніми, було б доволі непогано», - сказав він.

Нардеп прокоментував інформацію, що США можуть стати п’ятим гравцем у «Нормандському форматі». На його думку, Штати зацікавлені в тому, щоб взяти участь у ймовірній «Нормандській п’ятірці» та впливати на процеси в центральній і східній Європі.

«Чи погодяться інші учасники – тут вже потрібно комунікувати з конкретно лідерами держав, чи вони погодяться, на яких умовах погодяться, чи це доцільно, чи це не доцільно. І чи допоможе це самому процесу. Я думаю, допоможе, тому що зараз всі працюють над тим, яким чином оживити саму процедуру і процес. Ми ж розуміємо, «Нормандська четвірка» не просто збирається, щоб обговорити порядок денний, а під конкретне питання – це війна на сході», - додав Кицак.

Популярні новини зараз

Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити

Показати ще

Він вважає, що участь США або представників зробить процес більш активним. Тому що зараз «Нормандський формат» не дає того результату, який можна назвати ефективним для України та територій, які є тимчасово непідконтрольними.

Раніше Знай.ua повідомляло, що незапрошений Зеленський «підглядав» за інавгурацією Байдена.

Нагадаємо, політолог Володимир Фесенко заявив, що США дають зрозуміти, що нікому не дозволять втручатися у свої вибори.