Перші страви
● Зупа – суп. Слово в основі французьке, до нас втрапило по німецько-польському ланцюжку.
● Росіл – бульйон. Не плутати з розсолом.
● Квасковий борщ – те саме, що й щавлевий.
Другі страви
● Кармонадлі – відбивні.
"На межі падіння": росіяни можуть захопити ще одне українське місто, - експерт
П'ять категорій пенсіонерів у зоні ризику: хто залишиться без виплат з жовтня
В Україну завезли небезпечну для життя продукцію: покупців просять перевіряти товари у магазинах
Користуєшся чи ні, а платити маєш: чи законна "друга" платіжка за газ
● Пироги – канонічно називаються варениками. Часом вимовляється з наголосом на першому складі.
● Вушка – маленькі пироги, краї яких зліплені. Традиційна різдвяна страва.
● Палюшки. Звичайно, від польського “пальчик”, але нагадує і канонічну “галушку”. Тільки що до тіста додається варена картопля
Випічки
● Пляцок - торт або пиріг
● Тісточка. Це можуть бути і “коржики” і тістечка
Спеції, приправи, запахи
● Цинамон – кориця.
● Коляндра – коріандр.
● Бібкове листя – лаврове листя.
● Поташ – сода.
Приладдя, посуд
● Баняк – каструля, банячок – каструлька.
● Ринка – широкий і невисокий баняк, в якому добре щось смажити.
● Кохля – черпак, ополоник.
● Горнятко - “чашка”, “кружка”.
● Філіжанка – маленьке тонкостінне горнятко, з якого прийнято пити каву.
● Келішок — маленька чарочка.
● Валок – те саме, що качалка, ним розкачується тісто.
Нагадаємо, що вони не мають часу на збирання картону: знаки Зодіаку, які приречені стати фінансово незалежними.
Раніше ми повідомляли, що дівчина пересіла у літаку, але інші пасажири цього просто так не залишили: що сталося.