Нещодавно у соціальних мережах з'явився документ, у якому йдеться про початок загальної мобілізації в Івано-Франківській області. Наразі аналогічне повідомлення з'явилося для мешканців Києва. Про це повідомляє Оболонський районний РТЦК та СП у м. Києві.

З'явилося повідомлення про початок загальної мобілізації у Києві. Громадян закликають протягом 10 днів з'явитися до ТЦК. Згідно з документом, це стосується лише Оболонського району столиці. При цьому військовозобов'язаним громадянам заборонили міняти місце проживання без дозволу військкома.

ТЦК. Фото: скрін youtube

Вимога стосується всіх військовозобов'язаних, які раніше не отримували персональних повісток чи мобілізаційних розпоряджень.

Громадянам, які ухиляються від призову на військову службу під час мобілізації в умовах воєнного стану, нагадали про кримінальну відповідальність. Таким особам може загрожувати позбавлення волі терміном від 3 до 5 років.

Популярні новини зараз

"Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам

В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Пенсійний фонд встановлює нові норми: кого торкнуться

Показати ще

Наказ про "загальну мобілізацію" у Києві. Фото: ТСН

Варто нагадати, що нещодавно в мережі з'явився документ, в якому йдеться про початок загальної мобілізації в Івано-Франківській області. Усіх військовозобов'язаних мешканців закликали у 10-денний термін прийти до ТЦК.

Раніше портал Знай повідомляв, у якому разі студентам в Україні можуть вручити повістку та що потрібно для отримання відстрочки.

Також наш портал інформував мобілізацію в Україні: адвокат розповів, як правильно написати скаргу на незаконні дії працівників військкоматів.

Крім того, ми писали проходження ВЛК: адвокат розповів, з якими труднощами можуть зіткнутися українці.