Відразу частина військкоматів із різних регіонів України в якийсь момент опублікувала заяву про необхідність відвідання призовниками ТЦК та СП протягом 10 днів.

Хоча подібні вимоги звучать не вперше від початку повномасштабної війни, воєнного стану та мобілізації. Тому, зокрема, на Івано-Франківщині представники ТЦК розповіли докладніше про цю ситуацію на своїй сторінці у Facebook.

Мобілізація. Фото: скрін youtube

Мобілізація триває в Україні з 24 лютого 2022 року і не зупиняється, бо війна – це втрати. Воїни зазнають поранень, гинуть. І їх треба заміняти, щоб у результаті нашу країну було звільнено від окупантів.

Такий наказ видається щоразу, коли продовжується дія воєнного стану та мобілізації на підставі продовження строку воєнного стану указом Президента України. Все робиться виключно для того, щоб військовозобов'язані були у військкомати з простою метою — уточнення їх військово-облікових даних. Щоб процес був максимально швидким, із собою необхідно взяти військовий квиток, паспорт, медичну книжку та документи, які підтверджують ваше право на відстрочку, якщо такі є.

Популярні новини зараз

Виправдання не спрацюють: ТЦК жорстко покарають чоловіків за відмову

"Спочатку їй потрібно...": відома тарологиня відповіла, чи врятує Україну жінка

Українців позбавляють відстрочки – що треба зробити негайно

Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року

Показати ще

Мобілізація. Фото кадр з Youtube

Дуже важливо також пам'ятати про те, що порушення правил, передбачених мобілізацією, або ухилення від цього процесу, тягнуть за собою адміністративну або навіть кримінальну відповідальність.

Нагадаємо, чоловіки зможуть отримати відстрочку лише за однієї умови: пояснює адвокат

Як повідомляв "Знай.ua", мобілізація або умовний термін: адвокат застерегла від небезпечної тенденції

Знай.ua писав, які документи дають підстави для відстрочки від армії: важливо знати перелік