Українці, які бажають уникнути призову, продовжують шукати способи, як уникнути військкомів. Так, ухилісти шукають літніх жінок з інвалідністю для одруження, адже чоловіки, які мають дружину з інвалідністю і які перебувають повністю на їх забезпеченні, отримують відстрочку від мобілізації.

Мобілізація. Фото: скрін youtube

Про це повідомляє ТСН.

Наразі у соціальних мережах масово створюються групи та публікують оголошення з пропозиціями укласти фіктивний шлюб для виїзду військовозобов'язаних з України.

За цю угоду жінкам обіцяють від 8 до 20 тис. грн.

Популярні новини зараз

Водійські права стануть недійсними: коли і чому варто отримати нові документи

Змінили вимоги до стажу: майбутня пенсія буде більше очікуваного

Продукти продаватимуть за новими правилами: чи постраждає звичний раціон українців

"Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником

Показати ще

Так, в одній із таких спільнот, киянин шукає дівчину чи бабусю для одруження.

Ухилянти шукають дружину. Фото Facebook

Ухилянти шукають дружину. Фото Facebook

Також досить часто можна зустріти повідомлення від жінок і дівчат, які бажають, щоб їх коханого не мобілізували. Вони шукають жінок з інвалідністю, щоб він зміг перетнути кордон.

Ухилянти шукають дружину. Фото Facebook

Спікер Держприкордонслужби України Андрій Демченко повідомив, що держслужбовці в курсі таких махінацій і тепер ретельніше перевіряють документи охочих виїхати.

Він навів приклад ситуації на пункті пропуску "Старокозаче", коли 32-річному українцю, який був одружений з 56-річною жінкою з інвалідністю, не дозволили залишити територію України. Прикордонникам здалося дуже підозрілим той факт, що шлюб було укладено за день до запланованого від'їзду.

ТЦК, мобілізація: фото Уніан

"У цьому випадку було підозрілим те, що шлюб було укладено у день перетину кордону. Крім цього, було встановлено, що цей чоловік заплатив кошти за укладення такого шлюбу з жінкою, яка має інвалідність. Хочу нагадати, що з 24 лютого минулого року прикордонники викрили близько 6 тис. осіб, які намагалися виїхати, використовуючи підроблені документи" , - розповів Демченко.

Юристи розповідають, що довести фіктивність шлюбу, з погляду законодавства не просто, і можливо лише якщо один із подружжя розповість про це.

"Насправді це не нове явище і я думаю, що такі випадки будуть. Можу сказати, що довести те, що шлюб фіктивний, можна лише в одному випадку - коли хтось із подружжя скаже, що шлюб фіктивний. Фіктивність можна довести, якщо подружжя реєструвало шлюб не в РАГСі" , - розповів адвокат Роман Симутін.

Мобілізація, скріншот: Youtube

Експерт розповів, що сторони такого способу шахрайства несуть серйозні ризики, і окрім того, що їх можуть притягнути до кримінальної відповідальності, вони також можуть залишитися безвласного майна, адже якщо воно придбано у шлюбі, то вважається загальним і тому може бути поділено під час розлучення.

Адвокат Андрій Межирицький заявив, що фіктивність шлюбу здатна довести лише суд.

Мобілізація. Фото: Youtube

"Фіктивний шлюб - це дуже складна категорія, яка встановлюється судом. Це копіткий процес. Але при цьому фіктивний шлюб - це щілина, яка була нещодавно розрекламована. Щодо того, чи має право на відстрочку військовозобов'язаний, у якого дружина має інвалідність - зараз потрібно довести, що військовозобов'язаний є єдиною особою, яка за законом зобов'язана утримувати людину з інвалідністю .

Нагадаємо, ми писали, що офіцер побив підлеглого і робить кар'єру: екснардеп розповів про шокуючий випадок.

Як повідомляв "Знай.ua", старі відстрочки від армії скасують, а мобілізація посилиться: українцям анонсували зміни.