Національне агентство з питань протидії корупції поділилося першими даними щодо моніторингу роботи керівників ТЦК та СП. Наразі триває перевірка 102 військовослужбовців.

Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-служби НАЗК.

Моніторинг ТЦК та СП, інфографіка від НАЗК

На даний момент НАЗК проводить перевірку 102 із 1795 керівників ТЦК Сухопутних військ ЗСУ. Майже кожен десятий військовий комісар підозрюється у корупції, незаконному збагаченні чи зловживанні службовим становищем – і це лише ті, кого виявили.

"Результати попередні - надзвичайно гучні. Це найбільша сума виявлених необґрунтованих активів за час існування норми про необґрунтовані активи з жовтня 2019 року - а саме 188 млн грн", - розповів голова НАЗК Олександр Новіков.

Популярні новини зараз

Штрафи за неявку у ТЦК можуть бути нескінченними: шлях до 160 тисяч – невеликий

Ще і не почали відпочивати: школярам доведеться сісти за парти вже через місяць і навчатись по суботах

Що потрібно знати при покупці курячих яєць: прості правила, щоб не злягти з отруєнням

Пенсіонерам доплатять по 940 гривень, але є умови: хто отримає непогану надбавку

Показати ще

Співробітники ТЦК, скріншот: YouTube

І це стосується лише одного військового комісара Одеського обласного ТЦК та СП Євгена Борисова.

Наразі 15 обвинувальних актів направлено до суду, 9 військових отримали підозри. Найчастіше заради власної наживи військкоми допомагають ухилистам уникати армії та їхати за кордон.

Запевняють, що триває системний та повний моніторинг військкоматів, який планується завершити до кінця вересня. На карті позначені найрезонансніші справи.

Нагадаємо, хлопця з інвалідністю та гепатитом, якого мати годує з ложки, визнали придатним: лікарі ще й незадоволені скандалом.

Раніше повідомлялося, змусять з'явитися в ТЦК без повістки, а викликатимуть телефоном: військовозобов'язаним готують сюрприз.

Також, мобілізація 2023 року: які хвороби шкіри звільняють від призову.