Призову на військову службу підлягають ті українські чоловіки, яких військово-лікарська комісія визнала придатним. Якщо військовозобов'язаний не погоджується з рішенням ВЛК, його можна оскаржити в досудовому та судовому порядку.

Тож, якщо чоловік вирішить оскаржити рішення ВВК у досудовому порядку, його можуть направити на повторний медогляд. Для цього необхідно звернутися до ВЛК найвищого рівня, серед яких:

  • ВЛК районного (міського) територіального центру в області чи Києві;
  • ВЛК інших областей України.

ВЛК, скріншот: YouTube

Центральні ВЛК мають переглянути рішення будь-яких ВЛК. Окрім звернення, чоловікам також потрібно зібрати необхідні документи.

Зокрема, заяву про перегляд оскаржуваної постанови ВЛК нижчого рівня, де потрібно вказати причини перегляду, а також усі документи, видані комісією та результати попередніх медичних досліджень, якщо вони є.

Популярні новини зараз

Польша оголошує війну: "Іноді доводиться обирати"

Комуналка злетить на 75%: українцям порадили затягнути паски та попрощатися з заначками

Німеччина запровадила новий статус для українців: дозволять залишитись в країні назавжди

90 днів спокою: які нові правила чекають на військовозобов'язаних

Показати ще

Судове рішення. Фото freepik

Рішення ВЛК у судовому порядку можна одразу, звернувшись до суду. Для цього не треба використовувати досудове слідство або негативний висновок від останньої інстанції досудового порядку. На оскарження чоловіку дається три місяці, якщо було застосовано досудовий порядок.

Раніше ми писали про те, що медкомісія при мобілізації: яких лікарів та обстеження має пройти кожен військовозобов'язаний на ВВК

Як повідомляв Знай.ua, ціле місто Миколаївської області залишилося без води: працівників водоканалу мобілізували

Також портал Знай.ua писав, що українцям на карті показали, де перевіряють військкомів на корупцію: підозрюють кожного десятого