Нещодавно президент Зеленський заявив, що вище військове командування звернулося до нього з проханням збільшити кількість призовників, однак змін у мобілізації у зв'язку з цим не очікується.

Це підтвердив секретар РНБО Олексій Данілов. Водночас він не виключає проведення додаткового призову, проте він проходитиме відповідно до затверджених 24 лютого 2022 року норм.

ТЦК, мобілізація: фото Уніан

Також найближчим часом, за словами Данилова, змін у процесі мобілізації не очікується.

"Наша мобілізація розпочалася 24 лютого 2022 року. У перший день початку військової агресії були прийняті всі відповідні рішення Верховним Головнокомандувачем Збройних Сил України, було проведено засідання РНБО, потім Верховна Рада проголосувала всі відповідні нормативно-правові зокрема щодо мобілізації", - сказав він.

Популярні новини зараз

"Спочатку їй потрібно...": відома тарологиня відповіла, чи врятує Україну жінка

З 1 жовтня платіжки за світло зміняться

Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема

"Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником

Показати ще

ЗСУ. Фото Генштаб

Данілов зазначив, що мобілізація в Україні проходить безперервно, але при цьому командування враховує потреби військових та їхні завдання. Все ж таки секретар РНБО не виключає, що на українців чекає додатковий призов.

"Так, військові звертаються, і буде, швидше за все, додатковий призов, але це не означає, що це виходитиме за межі, які ми затвердили ще 24 лютого 2022 року. Мобілізація відбувається спокійно і ті обсяги, які потрібні для наших Збройних Сил, ніколи не перетинали позначку", - наголосив він.

Нагадаємо, з військкомату одразу на фронт: кого з українців можуть без підготовки відправити на передову

Раніше ми писали про те, що юрист пояснив, коли повістку можна проігнорувати і не отримати штрафу.

Як повідомляв Знай.ua, з'явитися всім військовозобов'язаним: адвокат розповів, чи варто переживати, коли викликають у ТЦК без повістки