Коронавірус нікуди не подівся, ним заражаються та хворіють чимало людей. Вірус постійно мутує і несе за собою нові симптоми та ускладнення.

Ігор Кузін – головний санітарний лікар, розповів, коли чекати активності нового штаму коронавірусної хвороби "Пірола" в Україні. Про це він повідомив в інтерв'ю для "Укрінформ".

Ігор Кузін, кадр з відео

Штам "Омікрон" швидкими темпами заміщується новим – "Пірола". Зараз він спостерігається майже по всьому світу.

Це пов’язано з двома основними факторами: по-перше – осінь, пора найбільшої захворюваності у європейському регіоні. По-друге, серед усіх найпоширеніших штамів "Пріола" вже займає лідируючу позицію. Подекуди захворюваність саме цим штамом сягає біля 40% від всіх випадків ковіду. За прогнозами лікарів цей штам в найближчому майбутньому буде у кожній країні без виключення.

Популярні новини зараз

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць

Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року

Показати ще

Окрім цього властивості "Піроли" не вивчені до кінця, хоча симптоми й нагадують "Омікрон".

Коронавірус, скріншот: Youtube

Швидке розповсюдження пов’язане з тим, що кордони відкриті і людина може поїхати до будь-якої країни. Вона не обов’язково буде відразу хворою, а може переносити інкубаційний період, який триває біля двох тижнів.

За словами Ігоря Кузіна в Україні очікують штам "Пірола" наступної весни - у кінці першого кварталу наступного року. Серед всіх штамів він буде займати лідируючі позиції.

Нагадаємо, портал Знай інформував, тести після закінчення пандемії: департамент охорони здоров'я витратило понад 30 мільйонів гривень

Раніше на порталі Знай повідомлялося, купив довідку та сів за грати: фахівець розповів, як будуть карати тих, хто давав хабарі лікарям ВЛК

Також, наш портал інформував, дати магнітних бур в жовтні: коли чекати важких днів та скільки триватимуть