Комунальному підприємству "Сватове-Благоустрій", яке знаходиться в окупованому місті Сватове Луганської області, раптово дуже знадобилися новенькі мікроавтобуси.

Тендер на закупівлю мікроавтобусів CITROЁN JUMPER L4H2 на суму майже 2,9 мільйона гривень з'явився в системі Prozorro 6 жовтня 2023 року. Розташування міста Сватове – за 14 кілометрів від лінії фронту, де ведуться бої з окупантами.

Тендер на купівлю мікроавтобуса, скріншот

У документації зазначено, що авто будуть білого кольору, а забрати їх планують в селі Гора Київської області, де розташований склад постачальника ТОВ "НІКО МЕГАПОЛІС". Хоча КП зареєстровано у Луганській області, не можна визначити, чим і де саме зараз займається. Також підприємство не аргументувало, навіщо йому знадобилися два мікроавтобуси.

Тендер на купівлю мікроавтобуса, скріншот

Популярні новини зараз

Українцям дали надію: які комунальні тарифи пообіцяли не чіпати

Елітні татусі із синами "раптово" стали інвалідами: викрито схему "ухилення" від ТЦК

Зміни у військовому обліку: українським чоловікам видадуть новий документ

Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку

Показати ще

Це не єдина сумнівна закупівля "Сватове-Благоустрій". У вересні також провели тендер на купівлю 3 ноутбуків ASUS X515EA-BQ311 на 68 997 гривень (22 999 гривень за штуку). Зазначена ціна на 44% вища за ринкову. Наприклад, на Rozetka один такий продають за 15 929 гривень.

Варто зазначити, що для закупівель капітал КП збільшили на 3,1 мільйона гривень, а от директора "Сватове-Благоустрій" минулого року затримала СБУ, оскільки він допомагав окупантам.

Нагадаємо, "Бориспіль" виділив 150 тис. гривень на "кімнату тиші" у непрацюючому аеропорту: встановлять прожектори та м'які крісла

Раніше ми писали про те, що Харківська ОДА витратить 563 млн. на ремонт сільської дороги: ненаситний підрядник три роки не може доробити асфальт

Як повідомляв Знай.ua, у Ковелі 85-річна мати місцевого депутата Климука регулярно перемагає у тендерах: вже "заробила" майже 3 млн.