Президент України Володимир Зеленський відреагував на витрати бюджетних коштів під час війни місцевою владою ще у липні. Зокрема, він зазначив, що зараз не час для бруківки та фонтанів. Однак до його слів дослухалися не всі.

Військова частина 9971, яка зареєстрована у Луцьку Волинської області, вирішила закупити ту саму бруківку. Сума, яку планують виділити на цю "необхідну" під час війни справу складає 1 015 200 млн гривень. Про це свідчить тендер у системі публічних закупівель Prozorro.

Тендер на закупівлю бруківки, скріншот

При цьому закупівля досить масштабна, адже бруківки хочуть замовити на 3300 квадратних метрів. Вона має бути прямокутною, сірого кольору та із замірами 200-100-60.

Військова частина все ще шукає постачальника, тому торги відкриті, а бруківку мають надати до 1 грудня цього року. При цьому розрахунок за товар, що поставляється, проводиться за фактом, з відстрочкою платежу до п'ятнадцяти робочих днів.

Популярні новини зараз

З 1 жовтня платіжки за світло зміняться

ТЦК пішли рейдами по ресторанах та спортзалах

Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року

Це незаконно: чого не можуть робити ТЦК під час перевірки

Показати ще

Цікаво й те, що військова частина належить до категорії "замовника, який здійснює закупівлю для потреб оборони". Ймовірно, у війні з окупантами без бруківки ніяк.

Тендер на закупівлю бруківки, скріншот

Раніше ми писали про те, що "Енергоатом" задер ціни вище ринкових у два рази, переплюнувши "Укренерго": тендер на 16 млн виграла сумнівна фірма

Як повідомляв Знай.ua, переплатили майже втричі: у "Укргідроенерго" закупили обладнання за 118 мільйонів, відхиливши пропозицію з меншою ціною

Також портал Знай.ua писав, що 50 тисяч доларів за керівну посаду: в одному з університетів хотіли кругленьку суму за ректорське крісло