Сьогодні ми живемо у досить страшний та незвичайний час. Вже майже двадцять місяців діє комендантська година і після певного часу перебувати на вулиці заборонено.

Але, при цьому, порушники все ж таки перебувають. Зоя Ярош розповіла, що мають право робити правоохоронці, якщо вони затримали порушника.

Перехожі, фото: Знай.ua

Комендантська година вводиться не з забаганки влади, а щоб виявити диверсантів, діяльність яких спрямована на дестабілізацію ситуації в країні.

Саме тому порушників можуть зупинити представники поліції, Збройних сил України або представники Територіальної оборони, які мають спеціальне бойове розпорядження. Все відповідно до закону про воєнний стан.

Популярні новини зараз

Ухилянт з ганьби перетворився на бренд: втікачі жартують, українці – лютують

Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК

Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників

Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт

Показати ще

У правопорушника мають перевірити документи, мають право перевірити, куди він слід, а також оглянути автомобіль. Також у громадянина перевіряють час від часу вміст телефону.

Поліція, фото: Facebook

Якось у столиці сталася неоднозначна ситуація. Поліція разом із журналісткою затримали молодого хлопця, який порушував комендантську годину. У нього почали перевіряти вміст телефону і виявили там порнографічні кадри. Це схвилювало громадськість, оскільки в телефоні у людей може зберігатись особиста інформація, і законом це не заборонено.

Журналістка ж почала показувати всьому народу в ефірі це, і присоромила хлопця, хоча нічого такого він не зробив, окрім порушення головного правила воєнного часу. Пізніше її усунули з роботи.

Поліція. Фото: Autonews
Поліція. Фото: Autonews

Зоя Ярош зазначає, що на публіку демонструвати вміст телефону заборонено, якщо людина не злочинець.

І навіть якщо людина є злочинцем або підозрюється у скоєнні злочину, то вміст телефону не може демонструватися, така особа має бути затримана та доставлена ​​до відповідних служб — поліції чи Служби безпеки України.

Нагадаємо, що українцям масово надходять чужі штрафи за перевищення швидкості: водіям радять адвокати.

Раніше ми повідомляли, що мобілізація в Україні продовжується: які документи мають показати працівники ТЦК.