Валерій Клочок - керівник Центру громадської аналітики "Вежа", пояснив, чому міжнародне співтовариство досі не надто активно у сфері передачі заморожених російських активів Україні.

За його словами, вони досі шукають необхідних механізмів, але все це відбувається надто повільно. Звичайно, було б справедливим, щоб ми побачили ці гроші, але процеси у світі працюють не так.

російський рубль, фото Pxhere

Україна зараз ніяк не контролює цей процес, бо все залежить від міжнародних партнерів, яким просто не вистачає рішучості. А все через складність, хоча юридично все можливе. Росіяни піднімуть сильне виття, якщо хтось "доторкнеться" до власності їхніх держкоштів за кордоном.

"Якщо ви так легко розпоряджаєтеся коштами держбанку за кордоном, то яка гарантія збереження коштів інших країн?" Це підриває європейську стабільність", - заявляє Валерій Клочок.

Популярні новини зараз

Українців обвішують навіть під під'їздом: три "базарні" методи обману

Пенсії можуть поменшати: люди недоотримують тисячі гривень

Це незаконно: чого не можуть робити ТЦК під час перевірки

Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку

Показати ще

Російський рубль

Існує ще й якась "співпраця" між окремими країнами Європи та РФ. Хоча зараз ми спостерігаємо необхідність, точніше потреба у додаткових грошах, на тлі війни, що почалася на Близькому Сході. Коштів має вистачити і Україні, й Ізраїлю, інакше терористи невдовзі зможуть диктувати свої правила.

Через це процес передачі, хоч би доходів від заморожених активів, може зрушити з місця.

Нагадаємо, "не лише корупціонери, ще й тупі": в "Енергоатомі" злякалися заяв у НАБУ, просять не заважати

Як повідомляв "Знай.ua", "щоб ви на таких машинах на роботу їздили": депутат Аркадій Мкртичян просить українців відремонтувати "корчі" для фронту

Знай.ua писав, експрокурора Ільницького після шикарного весілля спробували налякати повісткою