Російська пропаганда робить все, щоб розколоти українське суспільство, використовуючи для цього мерзенні фейки. На цей раз окупанти поширили інформацію про те, що в столичних підприємствах чоловіки нібито масово звільняються через мобілізацію.

Про це попередили у Центрі протидії дезінформації. Росіяни запустили фейк, мовляв, ТЦК зобов'язали підприємства скласти списки українців призовного віку, які працюють, щоб мобілізувати їх. На цьому фоні нібито розпочалися масові звільнення.

Військовий квиток. Фото: Youtube

Втім, це чергова брехня. З початку війни всі роботодавці ведуть військовий облік своїх працівників та обмінюються інформацією з військкоматами. Також чоловіків можуть офіційно працевлаштувати лише з документом від ТЦК.

"Насправді це маніпуляція, оскільки за законом і до початку оголошення воєнного стану, і під час воєнного стану та оголошення мобілізації юридичні особи – роботодавці вели і ведуть військовий облік військовозобовʼязаних працівників і відповідно здійснюють обмін інформацією з ТЦК", - йдеться у публікації.

Популярні новини зараз

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40%

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників

Показати ще
Також у ЦПД зазначили, що інформацію почали розповсюджувати після того, як Рада оголосила про продовження військового стану та мобілізацію до 14 лютого 2024 року.

Попередження ЦПД, скріншот

Нагадаємо, загребуть молодих, з 18 по 24 роки: українцям розкрили, чим зараз лякає ІПСО

Раніше ми писали про те, що "Війна до останнього українця": як російські ІПСО намагаються зірвати мобілізацію в Україні

Як повідомляв Знай.ua, поки що штраф не ввели: у Києві спіймали сотню "синіх" першокурсників, які засіли в покинутій будівлі