В Україні триває загальна мобілізація та діє військовий стан. У цей час будь-який військовозобов'язаний чоловік може отримати повістку. Громадянам нагадали, що за ігнорування повістки передбачено відповідальність – справа може дійти до суду.

Так, представник Полтавського територіального центру комплектування та соціальної підтримки майор Роман Істомін розповів, чим може обернутися ігнорування повістки.

За словами Романа Істоміна, зараз судді виносять переважно умовні покарання терміном 1-2 роки, оскільки під час засідання підсудні зазвичай каються у скоєному правопорушенні.

Візит до ТЦК, скріншот: YouTube

Однак це не звільняє від виконання військового обов'язку — тобто ті, хто ухиляється, і далі підлягають мобілізації.

Популярні новини зараз

Пішов за хлібом – потрапив до армії: що треба перевіряти, перш ніж виходити з дому

Якщо у вас пластикові вікна, то ви зобов'язані це зробити: поспішіть, часу залишилося мало

Школярів переведуть на новий формат: навчатися класами більше не будуть

Літні українці загнані в глухий кут: у Мінсоцполітики анонсували перерахунок "старих" пенсій

Показати ще

"Але тепер за ухилення від неї (військової служби — ред.) громадянин одразу вирушить за ґрати. Навіть без повторного порушення кримінального провадження, оскільки такі громадяни стають на облік в органах пробації. І саме ці органи вносять до суду подання з проханням скасувати звільнення від неї". відбування покарання з випробувальним терміном та направлення чоловіка для відбування призначеного йому покарання. Тобто громадянин може одразу виконати свій конституційний та цивільний обов'язок, а може спочатку відбути покарання, а потім все одно його виконати. На те він і обов'язок”, – пояснив Роман Істомін.

TЦK, скріншот: YouTube

Нагадаємо, кого з українців не можна відправити на фронт, окрім депутатів: категорії, яким "пощастило".

Раніше повідомлялося, чи можна не з'являтися до ТЦК після отримання повістки: список законних причин неявки військовозобов'язаного.

Також, порядок денний знайде кожного: як спроститься процес мобілізації.