В Україні триває процес мобілізації, під який потрапляють військовозобов'язані чоловіки. Тому, українцям потрібно знати основні моменти, які стосуються цього процесу.

Все більше виникає питань про те, кого та в якому віці можуть відправити воювати на фронт. Про те чи можуть відправити на фронт таку категорію чоловіків розповів юрист Володимир Крекотень на своїй сторінці Інстаграм.

Мобілізація, скріншот: Youtube

За словами юриста, чоловік, який не досяг 27-річного віку та не проходив строкову службу або не закінчив військову кафедру повинен перебувати на військовому обліку призовників. А призовника можуть призвати лише на проходження строкової служби. Але разом з тим, призов на строкову службу був скасований на час воєнного стану.

Тому, юрист стверджує, що відповідно до чинного законодавства така категорія чоловіків може бути призвана на час мобілізації лише за власним бажанням. Раніше в Україні хотіли змінити граничний вік призову до 25 років, та навіть прийняли відповідний законопроєкт №9281. Але важливо зазначити, що він так і не був підписаний.

Популярні новини зараз

Пенсіонерів змусять платити: важливе звернення податківців

Газ подорожчає для всіх: як новий тариф вдарить по гаманцю

25-річна блондинка всього за тиждень переспала із сотнею студентів та їхніми батьками: рекорд побито

Замість кількох виплат — одна: українцям платитимуть нову соціальну допомогу

Показати ще

Спілкування з ТЦК, скріншот: YouTube

Чоловіків віком до 27 років, які проходили військову кафедру можуть мобілізувати за загальними правилами.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, де спіймали, там і мобілізували: юристи роз'яснили чоловікам важливе правило

Раніше портал Знай інформував, комбат 3 ОШБр закликав мобілізувати студентів: "Ніхто не народжений для війни..."

Також наш портал повідомляв, "Слуга народу" Безугла "напала" на Залужного та спікера Повітряних сил ЗСУ Ігната: "У генерала є час на даму..."