За словами головного санітарного лікаря - Ігоря Кузіна, захворюваність на коронавірус може зрости з настанням зимової пори.

Україною поширюються нові штами коронавірусу, а в трьох областях вже фіксують значне зростання хворих. Тому ці регіони вже можуть вводити обмежувальні протиепідемічні заходи. Про це Ігор Кузін розповів в ефірі телемарафону новин.

Ігор Кузін, кадр з відео

Йдеться про три західні регіони: Тернопільська, Житомирська та Чернівецька області. Наразі там перевищено епідпоріг, а показники захворюваності вже вищі ніж норми для цього періоду.

"Там вже показники вищі, аніж стандартні для цього періоду. Тобто ці регіони вже можуть вводити певні обмежувальні протиепідемічні заходи" зазначив Кузін

Популярні новини зараз

Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40%

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

"Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж

Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати

Показати ще

За словами Кузіна, в середньому кожного тижня госпіталізують близько 4200 людей, з яких 35% встановлюють діагноз коронавірус. Окрім цього, статистика хвороб зростає щотижня, а серед госпіталізованих є і діти. Частішають і випадки реанімаційних дій та летальних випадків.

Реанімація. Фото: Медкксперт.
Реанімація. Фото: Медексперт.

Лікар зазначив, що минулого тижня від ускладнень коронавірусної хвороби не змогли врятувати 56 людей, серед яких і одна дитина.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, українцям підставлять плече допомоги: хто отримає безкоштовні продукти

Раніше портал Знай інформував, чоловік забуває все кожні 20 секунд - його дружина вже "змирилася" з вірусом: не пам'ятає ні дитинства, ні дітей

Також наш портал повідомляв, біжіть за помідорами та шпинатом: 4 продукти, які врятують вас в осінньо-зимовий період