В Україні серйозно обговорюють ситуацію, чи справді від мобілізації можна буде відкупитися через сплату високих податків. Ті, хто хоче та сплачує податки щомісяця. Ці новини призвели до широкої реакції суспільства та різні експерти висловлюються з цього приводу.
Так, хтось передбачає, що сума в 6000 гривень буде прийнятна для того, щоб сплатити цей податок і отримає відстрочку від мобілізації. Хтось висловлює, що ця сума дорівнюватиме 12 тисяч, а Мар'яна Безугла взагалі влаштувала опитування у своєму Facebook, де запитала, чи підтримають українці таку можливість у суму 200 тисяч гривень.

Пост Мар'яни Безуглої / фото: скріншот Telegram

[quote author=""]"Головний висновок дискусії - разом з демобілізацією слід вводити бронювання на сплачені податки. І це потрібно робити терміново. Людей треба відпускати додому. Оскільки ми можемо програвати лише на емоціях війни - бронювання на сплачені податки обов'язково потрібно вводити, — написав Павло Кухта.

Мобілізація в Україні, фото 5.ua

Сергій Рудик вважає, що жодна сума не покриє того, щоб ділити людей.

"Приблизно 12 тис. грн. на місяць та у військкомату до тебе не буде питань. Вважаю, що підсунути таку ідею могли лише вороги. Вже мовчу про морально-етичну сторону: середньовічні історії з індульгенціями, поділ на бояр та холопів чи «три сорти» українців. На практиці – це просто подарунок ворогові і підрив нашої держави зсередини, написав він у своєму посту.

Бронь для айтишників. Фото: Youtube

Популярні новини зараз

"Спочатку їй потрібно...": відома тарологиня відповіла, чи врятує Україну жінка

На порозі хлібної кризи: українців шокували новими цінами – і це не межа

Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати

Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема

Показати ще

Він висловив побоювання щодо такого підходу, стверджуючи, що така ідея може розділити людей, створити несправедливі відмінності та підірвати довіру до держави. Він закликає до служби всім без винятку, крім випадків, коли це протипоказано за станом здоров'я. Він пропонує мобілізувати як представників колишніх вищих чиновників, так і поточних депутатів, показуючи приклад згори.

Поділ на "блатних" та "звичайних" громадян у цій ініціативі викликає багато розбіжностей, і українці висловили у коментарях свою думку.

Коментар до посту / фото: скріншот Insаtgram

Коментар до посту / фото: скріншот Insаtgram

Коментар до посту / фото: скріншот Insаtgram

Коментар до посту / фото: скріншот Insаtgram