В Україні триває повномасштабна війна — росіяни понад 700 днів порівнюють наші міста із землею, вбивають мирних мешканців та воїнів ЗСУ, які захищають нас від терористів.

Кожен бодай раз міг бачити особисто чи в інтернеті колону, в якій везуть наших загиблих захисників в останню путь. На одній з офіційних сторінок Патрульної поліції вирішили нагадати українцям важливе правило дорожнього руху – віддавати перевагу та забезпечувати безперешкодний проїзд спецтранспорту із включеними проблисковими маячками.

Колона з воїном ЗСУ, скріншот: Facebook

На жаль, деякі водії ігнорують його, створюючи небезпечні ситуації на дорозі. Нещодавно, у Тернополі, на проспекті Злуки легковик не пропустив колону з супроводжуючим автомобілем Нацполіції.

Патрульні зупинили порушника, провели з ним роз'яснювальну бесіду та склали протокол про адмінправопорушення.

Популярні новини зараз

Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей

Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40%

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати

Показати ще

Адже подібна неуважність може призвести до трагічних наслідків і вона іноді демонструє, наскільки віддалені деякі громадяни від того, що зараз відбувається в нашій країні.

Колона з воїном ЗСУ, скріншот: Facebook

Автомобілі з увімкненими маячками їдуть не просто так - вони везуть загиблих, поранених, врятованих із пожеж. І від швидкості їхнього просування часто залежать людські життя!

"Щодня ми здійснюємо супровід загиблих Героїв вулицями міста. Будьте уважні, стежте за дорожньою обстановкою, щоб вчасно відреагувати на її зміну", - заявляють правоохоронці.

Нагадаємо, водіїв штрафують за їзду напідпитку, навіть якщо вони не за кермом: адвокат розповів, як не потрапити в пастку патрульних

Як повідомляв "Знай.uа", погрожував убивством: чоловік вимагав у колишньої повернути гроші за квіти та салони краси

Знай.uа писав, все пройшло за планом? Українець влаштувався далекобійником, перетнув кордон - вистрибнув і втік