Голова ВЛК у Чернівецькій області визала непридатним до служби власного чоловіка. За це жінку покарала просто смішним і не співрозмірним штрафом.

Про це повідомляє Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції.

ВЛК, скріншот: YouTube

Як пояснюють правоохоронці, відповідно до закону "Про запобігання корупції" її чоловік належить до категорії близьких осіб, а Голова ВЛК повинна була повідомити членів комісії про реальний конфлікт інтересів і не підписувати відповідні документи.

Однак проігнорувавши закон, вона підписала довідку про непридатність власного чоловіка до військової служби і таким чином зняла його з військового обліку.

Популярні новини зараз

Українці ломляться у ТЦК перед ухваленням нового закону про мобілізацію: але добровольцями "майже не пахне"

У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки

Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку"

Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу

Показати ще

Жінка буде нести відповідальність за Кодексом про адміністративні правопорушення, за яким передбачається покарання у вигляді штрафу від 1700 до 6800 грн.

ВЛК, скріншот: YouTube

Нагадаємо, що у вересні минулого року президент Володимир Зеленський підписав указ про перевірку всіх рішень ВЛК з початку повнмасштбаного вторгнення, а тому оперативники, слідчі і прокурори провели більше 200 одночасних обшуків у медико-соціальних експертних комісіях і військово-лікарських комісіях, ТЦК.

Інформаційний портал Знай повідомляв, побили та забрали в невідомому напрямку: музичний гурт звинувачує ТЦК в Чернівцях у викраденні людини

Раніше на порталі Знай інформували Які хвороби спини можуть "врятувати" вас від мобілізації: остеохондроз ще не вирок

Також наш портал повідомляв, "Чоловіки краще на полі бою – це стереотип": поетеса та військова Чорногуз запропонувала мобілізувати 100 тисяч українок