Торік у осені доля 25-річної харків'янки Заріни прийняла несподіваний обіг, коли представники німецької ювенальної служби забрали її трирічного сина Хамзу.

Розповідь Заріни про події, що призвели до цього, стала яскравим прикладом непростої долі українських матерів, які опинилися в європейських країнах.

Мусульманка / фото: Freepik

Причини вилучення дітей у матерів з України в зарубіжних країнах, за словами Заріни, часто пов'язані з упередженим поглядом на матір та передбачуваними порушеннями у догляді за дитиною.

Після переїзду до Німеччини через повномасштабне вторгнення, Заріна з сином Хамзою тимчасово влаштувалися в притулку для біженців. Її із сином забрала до себе в будинок німецька родина та надала дружню підтримку.

Популярні новини зараз

Українцям дадуть готівку на оплату комуналки: кому час йти до банку

У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося

Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку"

ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити

Показати ще

Проте її син часто хворів, а звернення до лікаря не давало жодних результатів. Вони казали, що з ним усе гаразд і що вона даремно приходить до них.

Соціальні виплати на дитину

"Коли дитина хворіла, люди, які опікуються цим притулком, заходили до мене в кімнату, поки мене з сином не було, перевіряли там усі. Мого дозволу цього не питали, я навіть не знала, що вони заходили , це вже потім з'ясувалося. Вони вирішили, що у мене в кімнаті безладдя", — розповідає Заріна.

У ювенальної служби стали з'являтися претензії до дівчини, серед яких вона не могла наголосити на тому факті, що вони упереджено ставляться до неї як до мусульманки.

Син Заріни Хамза / фото: НV

"Одного разу охоронниця вдарила Хамзу по руках. Тоді я пішла поговорити з жінкою, яка займалася в притулку документами. Почали розбиратися, але охоронниця говорила, що це неправда, що вона не била дитину, хоча я знала, що вона обманює "

Буквально за кілька днів після переїзду, працівники управління справами молоді, які займаються захистом дітей, прийшли забрати Хамзу. Це сталося наприкінці листопада минулого року.

Діти. Фото: Telegram

Вона виявила, що випадки вилучення дітей у матерів з України в європейських країнах не рідкість, і існує навіть група у WhatsApp, де жінки діляться подібними історіями. Ці випадки стосуються не лише мусульманок, а й інших українок.

Спроби Заріни пояснити і попросити трохи часу для підготовки кімнати перед приходом працівників були проігноровані.

Після вилучення сина Заріну звинуватили в тому, що Хамза не її дитина, і що вона викрала його та відвезла до Німеччини. Цей момент став додатковою складністю через відсутність свідоцтва про народження. Заріна рішуче провела ДНК-тест, який підтвердив її материнство.

мусульманка з мобыльним телефоном, фото: Mascot

У зв'язку зі звинуваченнями у тероризмі та тиском на неї, Заріна навіть змінила свій стиль одягу. Замість чорного одягу, який міг би бути асоційований з її мусульманською вірою, вона тепер віддає перевагу світлим тонам.

"Я не бачилася з сином два місяці. Зустріч була дозволена лише 30 січня. Хамза навіть не зрозумів, що я його мама, він уже став називати мамою іншу жінку."

Наразі її подальша доля залежить від наступного судового засідання, проте їй не повідомили про точну дату проведення.

Раніше ми писали про те, що скандал із ТЦК сколихнув Київщину: дівчина запевняє, що тата жорстоко били, поки у мами забирали телефон

Крім того, Знай.ua повідомляв, що в українському мегаполісі безкоштовно роздають набори харчування, на регулярній основі: як отримати