Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроєкт про посилення мобілізації в Україні. Про це у своєму telegram-каналі повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

Законопроєкт про посилення мобілізації підтримало 243 народних обранців. При цьому документ був ухвалений у першому читанні без пропозицій Комітету. Протягом двох тижнів у проєкт закону мають внести виправлення, а потім винести на друге читання.

Мобілізація в Україні. Фото: Youtube

За попередніми прогнозами, повністю законопроєкт ухвалять ближче до кінця лютого, а на початку березня його вже може підписати президент. За такого розвитку подій нові правила мобілізації набудуть чинності вже у квітні.

Мобілізація. Фото: Youtube

Популярні новини зараз

Заплатите за троюрідну тітку, яку ніколи не бачили: на українців хочуть повісити борги померлих родичів

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Тіна Кароль пішла у відрив без одягу та зі склянкою: "Я зцілюю себе"

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Показати ще

"Далі внесення правок 14 днів до 21 лютого і далі друге читання. Тобто найімовірніше буде прийнято законопроєкт загалом в останній тиждень лютого, підписаний на початку березня і набуде чинності через місяць, тобто у квітні", - повідомив нардеп.

Законопроект про мобілізацію. Фото: t.me/yzheleznyak/7091

Варто зазначити, що уповноважений із прав людини Дмитро Лубинець розкритикував новий законопроєкт щодо мобілізації. За його словами, він має низку суперечливих норм. При цьому він закликав нардепів ухвалити документ у першому читанні, адже це не завадить доопрацювати його до другого читання.

Раніше портал Знай повідомляв, вручення повісток відбуватиметься по-новому: де чекати змін.

Також наш портал інформував, військовозобов'язаним дадуть лише 3 дні: завадить лише стихійне лихо.

Крім того, ми писали, "Запитали військовий квиток, запакували та відвезли": адвокат розібрав новий закон про мобілізацію.