Жорстокий розстріл двох українських військовополонених стався вранці 18 лютого на сході України – що вкотре стало не лише ударом за міжнародними нормами та гуманітарним правом, а й безжальним порушенням етичних принципів.

Інцидент стався у ділянці відповідальності Оперативно-стратегічного угрупування "Хортиця", про що повідомили Сухопутні війська у своєму Telegram.

Злочин був зафіксований на відео, де чітко видно, як російський окупант, стоячи в окопі, здійснює розстріл двох українських бійців, які перебувають перед ним у абсолютно беззахисному стані, не роблячи жодних спроб опору.

Окупант здійснив один постріл з автомата по українцю, що знаходиться далі, після чого вистрілив в іншого, і навіть після того, як їхні тіла впали на землю, він випустив "добивну" автоматну чергу по їхніх тілах, після чого розвернувся і пішов.

Популярні новини зараз

Цибуля тепер – у подарунок: українські фермери масово позбавляються овочу

Якщо дорожите субсидією – не ігноруйте: що треба робити, щоб залишитися з допомогою

Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

Показати ще

Подія була зафіксована у смузі відповідальності оперативно-стратегічного угрупування військ "Хортиця", відповідальної за східну ділянку лінії фронту в Харківському, Ізюмському, Лиманському, Лисичанському, Курахівському, Куп'янському, Бахмутському, Авдіївському та Вугледарському напрямках.

Нагадаємо, переможниця "Битви екстрасенсів" попередила про повторний наступ росіян: "Вони чекатимуть 2-3 тижні…"

Раніше ми писали про те, що громка музика "вбила" українця чужими руками: копи пояснили, в чому справа

Крім того, Знай.ua повідомляв, генерал Тарнавський озвучив рішення щодо Авдіївки: "Тримали, скільки було можливо..."