Згідно з прогнозами синоптиків, зима цього року буде помірною, без значних температурних коливань і рясних опадів. Проте, як і завжди, варто бути готовим до того, що природа може піднести свої сюрпризи.

Грудень

Початок зими задає загальний настрій всьому холодному сезону. У грудні середня температура буде в межах норми, а сніг покриє землю вже на початку місяця. Південні регіони країни можуть зіткнутися з кількома днями снігопадів та холодними вітрами. Новорічні свята обіцяють бути морозними та сніжними, а отже, новорічний настрій буде забезпечений.

Прибирання снігу, скріншот: YouTube

Січень

Січень традиційно вважається найхолоднішим місяцем року. Прогноз обіцяє посилення морозів ближче до Хрещення, що зовсім не дивно для цієї пори. Віруючі традиційно готуються до масових купань у освячених ополонках, незважаючи на холодну погоду. Після цього настане коротка відлига, яка зміниться новими заморозками. В західних регіонах температура може опуститися до -18-20°C.

Ополонка на Водохреще Господнє

Популярні новини зараз

Пенсіонерам готують круті зміни з новими сумами – виплати зростуть на 1500 грн

ТЦК пішли рейдами по ресторанах та спортзалах

Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку

"Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником

Показати ще

Лютий

Лютий обіцяє бути найбільш мінливим місяцем зими. У першій половині місяця слід чекати потепління, мокрий сніг і вологу погоду. До середини місяця знову можливе похолодання і снігопади. Ожеледь стане головним викликом цього періоду, а наприкінці місяця можливі ще кілька снігопадів.

Нагадаємо, весну зустрінемо на два тижні раніше: Україну чекає зміна клімату вже з наступного року

Раніше ми розповідали, ударять заморозки чи накриє спека: синоптики дали прогноз погоди на початок осені, яким буде 1 вересня

Також, літо наостанок влаштує "прожарку": синоптикиня попередила про нову хвилю спеки