Інструкція Міністерства оборони визначає, що під час складання протоколу про адміністративне правопорушення, ТЦК зобов'язані долучати докази, які підтверджують факт порушення. Ці докази повинні бути достовірними та відповідати законодавчим вимогам.

Відповідальність за збирання доказів покладається на особу, що складає протокол. Однак, у випадках, коли необхідні дані можна отримати з державних реєстрів, положення статей 210 і 210-1 КУпАП не застосовуються.

Реєстр військовозобов'язаних "Оберіг", скріншот: Facebook

Якщо даних про людину немає у реєстрі "Оберіг", але особа стверджує, що вона на обліку, то до протоколу повинні бути додані докази, які підтверджують перевірку інформації в інших реєстрах.

У справі від 25 липня 2024 року громадянин оскаржив штраф, накладений за відсутність його даних у реєстрі "Оберіг". Суд постановив, що ТЦК не надало достатніх доказів його порушення, оскільки не було проведено належної перевірки та не долучено відповідних документів. Суд визнав постанову незаконною та скасував її.

Популярні новини зараз

Курс долара кине у розпач: вже затвердили

Жінка зі США займалась сексом з 20 чоловіками: знайшла задоволення з одруженими

ТЦК побачить всіх: як чоловіки старшого віку намагаються уникнути мобілізації

Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема

Показати ще

Суд / фото: Pinterest

Таким чином, при складанні протоколу важливо дотримуватися всіх законодавчих вимог, включаючи збір достовірних доказів та дотримання процедур, що гарантують справедливий розгляд.

Нагадаємо, в Україні з’явиться новий військовий реєстр: хто потрапить під облік і чому це важливо

Раніше ми писали про те, що чоловіків ловитимуть по-новому: новий проєкт мобілізації запущено

Крім того, Знай.ua повідомляв, міноборони України впроваджує новий спосіб пошуку військовозобов'язаних: суть експерименту