В Україні є представники різних віросповідань, які мають свою свободу, але найбільше маємо православних християн.

Одним із перших ритуалів кожного православного в житті є обряд хрещення. І хоча про це відомо вже дуже багато, але у віруючих досі залишаться питання. Наприклад, чи можна хрестити дітей, зачатих за допомогою ЕКЗ.

Скрін, відео YouTube немовля

ЕКО, або екстракорпоральне запліднення, - це медична процедура, в ході якої яйцеклітину витягують із організму жінки та запліднюють у лабораторних умовах. Потім ембріон розвивається у пробірці протягом кількох днів, після чого його переносять у матку, де він продовжує свій розвиток.

Хоча серед віруючих існують різні думки щодо ЕКО, Церква при дотриманні певних умов допускає хрещення таких дітей. Священик пояснив, що ключовим аспектом є віра батьків та хрещених.

Популярні новини зараз

Зима буде без світла: тривожний прогноз

Статус "дитини війни" та 15 тисяч на місяць: що потрібно робити

Це незаконно: чого не можуть робити ТЦК під час перевірки

"Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником

Показати ще

"Зачаття дитини має проходити природним шляхом, а метод ЕКО - це технічний процес. Однак якщо батьки воцерковлені і живуть по-християнськи, то дитину можна хрестити. Церква хрестить дитину за вірою її хрещених" , - говорить отець.

Хрещення дитини / фото: Facebook

Також, якщо при ЕКЗ використовуються всі ембріони, церква не бачить перешкод для хрещення. Однак якщо частина ембріонів "прибирається", це прирівнюється до аборту, що є гріхом з погляду православ'я.

Нагадаємо про знаки долі та народні прикмети: як зрозуміти, що ангел-охоронець намагається нас попередити.

Раніше ми повідомляли, що діти будуть під сильним захистом Господа: яку молитву повинна знати кожна мама.