Представник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін розповів, що поки що неможливо точно сказати, чи проводитиметься демобілізація в Україні під час війни. Це питання дуже складне і залежить від багатьох факторів.

В інтерв'ю для NV він сказав, що якщо путін восени оголосить масову мобілізацію в росії, ситуація на фронті може змінитися. З іншого боку, якщо Україна отримає значну підтримку Заходу, це також може вплинути на розвиток подій.

Мобілізація. Фото: 24 канал

"Багато залежатиме від ситуації на фронті, темпів мобілізації та тих мобілізаційних процесів, які відбуватимуться в нашій країні. І від західної допомоги – скільки, якої зброї та які терміни нам поставлять, і чи будуть західні партнери дотримуватись цих термінів. На це впливає і підготовка тих людей, які виконуватимуть бойові завдання, та ефективність застосування сил і засобів безпосередньо на полі бою”, – сказав Дмитро.

Лазуткін додав, що ухвалення рішення про демобілізацію потребує часу та узгодження між усіма важливими структурами, такими як Генеральний штаб та Міністерство оборони.

Популярні новини зараз

Пенсії можуть поменшати: люди недоотримують тисячі гривень

ТЦК побачить всіх: як чоловіки старшого віку намагаються уникнути мобілізації

Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року

Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку

Показати ще

Міноборони України, фото ЄП

Важливо також зважати на поточні темпи мобілізації в Україні, які помітно зросли порівняно з початком року.

"У нас є показники, які суттєво відрізняються від тих, які були наприкінці зими або на початку весни. Головне, щоб цей темп не був втрачений, і щоб дійсно відбувалося системне поповнення. 4,6 млн військовозобов'язаних оновили свої дані. Це свідчить про те, що є база, з якою можна працювати", – сказав він.

Читайте також: покарання для чоловіків поширюватиметься і на жінок

Раніше ми писали про те, що адвокатів пускають до в'язниць, але не до ТЦК: Лубинець нагадав українцям важливе правило

Крім того, Знай.ua повідомляв, скільки штрафів за неявку до ТЦК можуть отримати чоловіки: і це лише початок