В Україні обговорюють питання про те, щоб збудувати нові в'язниці, проте не прості, а з більш комфортними умовами, оскільки наявні пенітенціарні заклади не відповідають європейським стандартам.

Про це заявив в ефірі телемарафону міністр юстиції Денис Малюська. Нові в'язниці потрібні для так званої "еліти", зокрема.

"Нам треба будувати в'язниці, хоч би як це сумно звучало. Враховуючи активізацію правоохоронців, у нас у слідчі ізолятори все більше і більше "еліти" заїжджає. Нам потрібні нові установи та приміщення", - сказав він.

Денис Малюська. Фото: Слово і діло
Денис Малюська. Фото: Слово і діло

Це означає, що у виправних установах з'явиться дедалі більше VIP-клієнтів, які захочуть комфортних умов. Це дасть змогу виправній системі заробити на замовлених платних камерах.

Популярні новини зараз

Не врятують навіть оновлені дані: кого з чоловіків примусово доставлять до ТЦК

Якщо у вас пластикові вікна, то ви зобов'язані це зробити: поспішіть, часу залишилося мало

Повістки поштовим листом: ТЦК поставило новий ультиматум

Платіжка збільшиться вдвічі: українцям приготували новий тарифний подарунок

Показати ще

Експеримент із платними камерами проводився кілька років тому і виявився вдалим, пише today.ua. Втім, ув'язнені платили чималі суми за комфорт. Наприклад, у столиці така камера подобово обходилася близько 2 тисяч гривень, але охочі пожити в них завжди знаходилися.

Вчених саджають у в'язницю. Фото: звідео

Проте Малюська визнає, що українські в'язниці ще не дотягують до європейських, тому з'явилася ідея збудувати нові та надати ув'язненим комфортніші умови. Окрім камер, в установах є платні послуги, а механізм їх надання регламентуватиметься Міністерством юстиції.

Нагадаємо, вихід на пенсію в Україні: чи зараховується до стажу догляд за особою з інвалідністю

Раніше ми писали про те, що масштабне оновлення в Ощадбанку: українців можуть позбавити пенсій та соціальних виплат

Як повідомляв Знай.ua, додаткова допомога українцям від Польщі: як отримати виплати у розмірі 1000 злотих