В Україні продовжується дія воєнного стану, а також проходить загальна мобілізація. У цей період усі українські військовозобов'язані чоловіки повинні мати при собі військовий квиток, який зараз замінює паспорт.

Так, днями в соціальних мережах обговорювали чутки, що нібито в Україні заборонено одружуватися без військового квитка. Саме тому українські журналісти одного з видань вирішили розібратися в цій темі.

З'ясувалося, що спеціальних "пасток" співробітники ТЦК у центрах реєстрації не роблять.

Розпис у РАГСі, фото alltime

Регіональний координатор західного міжрегіонального управління Мін'юсту України Оксана Сальчук заявила журналістам, що для реєстрації шлюбу пред'явлення військового квитка не обов'язкове.

Популярні новини зараз

Пенсіонери зможуть отримати одноразову грошову допомогу

Міста опинились під прицілом: тарологиня озвучила прогноз на вересень по обстрілам

Був кашель і смерділо з рота: медики ледве врятували чоловіка, у якого в горлі оселився тарган

ПриватБанк блокує гроші пенсіонерів

Показати ще

Під час оформлення заяви наречені мають вказати, чи перебувають вони на військовому обліку і де. За правдивість цієї інформації вони несуть відповідальність.

Військовий квиток. Фото: Youtube

Але, якщо особа вказала, що не перебуває на обліку військовозобов'язаних, це не може бути перешкодою для реєстрації шлюбу. Оксана Сальчук також зазначила, що у зв'язку з воєнним станом одружуватися стало навпаки легше. Шлюб реєструють у день подання заяви.

Також варто нагадати той факт, що в Україні вступив на посаду новий міністр оборони замість Олексія Резнікова, ним став Рустем Умеров.

Однією з перших змін, яку анонсував Умеров для військовозобов'язаних, є цифровізація всіх справ. Також Умеров заявив, що скоро з'явиться електронний військовий квиток.

Нагадаємо, повістки в "Дії" вже скоро? Новий міністр Міноборони України Рустем Умеров анонсував "апгрейд".

Раніше повідомлялося, військові "м'ясо" і геноцид від влади: блогерка Тетяна Коряк зганьбилася цинічними заявами.

Також, посилення мобілізації в Україні: кого можуть призвати в першу чергу.