Працівники ТЦК використовують усілякі способи, щоб мобілізувати якнайбільше українських чоловіків призовного віку. Ми вже чули про те, що повістки розсилали поштою, передавали через родичів та комунальників. Тепер військкомат дійшов до розсилок по СМС.

Українцям почали розсилати повістки по СМС. Директор Української Гельсінської спілки з прав людини (УГСПЛ) Олександр Павліченко відповів, чи мають законну силу документи, одержані таким чином, пише "Телеграф".

Повістки. Мобілізація. Фото скріншот з Youtube

Він стверджує, що "вручення" повісток через СМС немає жодних юридичних наслідків, про це військовозобов'язані можуть хвилюватися. Це означає, що її можна проігнорувати.

"Тому що особа завжди може сказати, що вона це СМС-повідомлення не отримувала. Ця інформація призначена для особи, щоб з'ясувати, де вона і чи може з'явитися, аби отримати в належний спосіб повістку. Тому що повістка завжди вручається у письмовому вигляді, і ми чітко знаємо, як вона у законний спосіб має видаватися громадянину", - сказав Павліченко.

Популярні новини зараз

Не виживаєте, а комфортно існуєте: у Мінсоці підрахували, що 7000 грн – норма для українця

Газовики проводять заміну лічильників: скільки доведеться заплатити й чи можна відмовитись

Продаж квартири зажене у мінус: нові податки на нерухомість з’їдять весь прибуток

Гроші змусять повернути державі: українців попередили

Показати ще

Мобільний телефон, скріншот: YouTube

Варто нагадати, повістка є виключно письмовим документом, який видається на ім'я конкретної особи, тобто військовозобов'язаного.

Також вона обов'язково має містити підпис керівника ТЦК та мокрий друк. Крім того, на повістці вказується дата вручення, адреса військкомату та час, у який потрібно туди звернутися. А ось вручити її можуть у будь-якому місці – у парку, на блокпостах, на робочому місці.

Нагадаємо, без військового квитка життя стане неможливим: чим загрожуватиме його відсутність.

Раніше ми писали про те, що дають три спроби: адвокат розповів, чи можна українцям відмовитися від мобілізації

Як повідомляв Знай.ua, пас корів: чоловік пояснив, чому не з'явився в ТЦК