З Хмельницької області прийшли тривожні новини. Тут до 3 років позбавлення волі засудили чоловіка, який категорично відмовився від мобілізації "через віру" і заліз у бар, щоб пограбувати його.

Про це стало відомо завдяки інформації із вироку Полонського районного суду Хмельницької області.

Судове рішення. Фото freepik

За даними суду, чоловік 4 серпня 2023 посеред ночі заліз у приміщення місцевого бару з метою пограбування закладу харчування. Однак того ж дня ВВК вважала його придатним до служби в армії.

У вересні мешканцю Хмельницької області вручили повістку і він мав прибути до ТЦК та СП, проте ухвалив рішення не приходити. Згодом йому повторно вручили повістку, проте він також не прийшов до військкомату.

Популярні новини зараз

Що буде з пенсіями у 2025 році: ухвалено важливе рішення

Упаковка вже по 120 грн: супермаркети різко змінили ціни на олію, борошно та яйця

Якщо у квартирі встановлено бойлер: комунальники терміново попередили українців

Чоловік вирішив одружитися на похороні тещі: "Стояв над труною і подумав..."

Показати ще

Спілкування з ТЦК, скріншот: YouTube

Загалом чоловік отримав три повістки, проте ховався від мобілізації. На суді чоловік вину визнав і повідомив, що до бару заліз, бо посварився з дівчиною і хотів їсти. А від мобілізації відмовився, оскільки "його віра забороняє вбивати людей".

Релігійна організація "Свідків Єгови" повідомила суд, що підозрюваний з 2015 року більше не є парафіянином їхньої церкви.

Вирок Полонського районного суду, скріншот: Реєстр судових рішень

"Ухиляючись від призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період, підсудний, як громадянин України маючи такий обов'язок, при цьому "пояснюючи" своє небажання вірою в Бога нівелює важливість виконаного обов'язку іншими співгромадянами. Виправдовуючи свою позицію, обвинувачений цим перекладає обов'язок захисту Вітчизни, на інших співгромадян, порушуючи тим самим принцип рівності прав та обов'язків громадян», — йдеться у поясненні суду.

Тож мешканця Хмельниччини визнали винним за ч.1 ст.162, ст. 336 КК України та засудили до 3 років позбавлення волі.

Нагадаємо, "Або працюєш, або воюєш": чоловікам можуть запропонувати альтернативу армії.

Раніше повідомлялося, Сергій Притула пояснив, чому українці не поспішають до військкомату: "Коли до тебе ставляться як до худоби...".

Також, посилення мобілізації: чи випускатимуть чоловіків, які мають відстрочку.