За інформацією, отриманою від прес-секретаря Сил оборони Півдня України, Наталії Гуменюк, загострення погодних умов спричинило раптове повернення "Калібрів" до пунктів базування. Незважаючи на це, повідомляється про збереження готовності застосування даних ракет із наближенням холодів.

В ефірі національного телемарафону представник Об'єднаного прес-центру Сил оборони уточнила, що, незважаючи на використання трьох з них в одній з атак, решта ракети перебувають у стані повної боєздатності.

Наталья Гуменюк / фото: скриншот телемарафона

"Загальна готовність "Калібрів" може оцінюватися нами як до 40 з огляду на те, що 3 були вже використані в одній з атак. Але все інше готове і може бути застосоване", – сказала Гуменюк.

Гуменюк також підкреслила, що перезавантаження російських ракет відбувається в Севастополі, який зараз перебуває в напруженій обстановці. Однак через необхідність економії ракет є побоювання, що вони можуть бути використані для атаки на енергетичні структури України до настання холодів.

Популярні новини зараз

Пенсію заберуть усю до копійки: кого з українців безжально залишать з порожнім гаманцем

В Україні хочуть створити армію, якій не треба буде воювати: "Ти не скажеш, що біг до іншої країни"

На порозі хлібної кризи: українців шокували новими цінами – і це не межа

З 1 жовтня платіжки за світло зміняться

Показати ще

Чиновниця підкреслила, що небезпека буде зберігатися, поки в морі будуть ракетоносії. За її словами, вороги готові запускати ракети навіть із бухт дислокації кораблів, тому нехтувати повітряними тривогами не варто. Наразі рівень небезпеки оцінюється як високий, сказала Наталя.

Нагадаємо, блекаути та ракетні удари: українцям зробили важливе попередження

Раніше ми писали про те, чи скористаються росіяни похолоданням і залишать нас без світла

Також наш портал повідомляв, що окупанти можуть знову піти на Харків: українців попереджають про небезпеку