Немає жодних сумнівів, що овочі дуже корисні для здоров'я людини, вони обов'язково повинні бути присутніми у щоденному меню.

Ці продукти здатні покращити зір, стан шкіри, кісток та серця.

Приготування овочів, скріншот з відео

У той же час дуже важливо вміти правильно їх приготувати. Адже в залежності від способу можна отримати як меншу, так і більшу користь від них. Тому дієтологи називають один із найгірших способів приготування овочів. Йдеться саме про смаження.

Наприклад, згідно з дослідженнями, в одній чашці смаженої або тушкованої броколі (85 г) міститься 279 мг натрію. У той же час, за рекомендаціями фахівців на добу слід споживати не більше ніж 2300 мг натрію. Відповідно, у такому разі ви отримуєте приблизно 12% денної норми цієї речовини.

Популярні новини зараз

Плюс 2361 грн на картку щомісяця: хтось із пенсіонерів у 2025 році отримає солідний бонус

Заплатять усі, але один раз: чому українцям почали надсилати додаткові квитанції на газ

Хто не виконає вимоги ПФУ – залишиться без пенсії: кому призупинять виплати

З 1 грудня платитимуть за пільговим тарифом: у кого зменшаться рахунки за світло

Показати ще

Броколі. Фото: Youtube

Більше того, вживання смаженої їжі може загалом нашкодити здоров'ю. Такого висновку дійшли дієтологи, провівши вже не одне подібне дослідження.

Наприклад, про це йдеться у дослідженні, опублікованому в British Medical Journal. Там наголошується, що часте споживання смаженої їжі підвищує ймовірність смерті, зокрема смерті від хвороб серця у жінок.

У той же час видання Nutrients опублікувало роботу, згідно з результатами якої вживання смажених страв кілька разів на тиждень може збільшити ризик появи таких захворювань, як серцева недостатність, діабет другого типу, гіпертонія, ожиріння.

овочі

Нагадаємо, який інгредієнт із звичайного пюре зробить страву вищого класу: вершкове масло вам не потрібне.

Раніше ми повідомляли про ажурні млинці на молоці, які завжди виходять: готуємося до Масляниці вже зараз .