Коли сталеві холоди перших січневих днів зміняться помірними морозами та справжньою відлигою у лютому, погода в Україні нарешті дасть натяк на весну.

За даними світового погодного порталу Wisemeteo, очікується, що прохолодна атмосфера подарує помірні нічні морози і навіть кілька "мокрих" днів до 27 лютого.

Холодна погода. Фото Freepik

Зима 2023-2024 здивує нас своєю температурою порівняно з минулим роком. Дні з опадами будуть невеликими, а середня температура сезону становитиме -1°C. Незважаючи на чари засніжених пейзажів, варто пам'ятати про потенційні небезпеки на дорогах, де утримуватиметься ожеледиця.

Ось прогноз погоди на найближчий тиждень в Україні:

Понеділок, 15 січня: У більшості областей очікується сніг, подекуди помірний. Температура повітря вдень від 3 градусів морозу до 2 градусів тепла, у Криму та Одеській області від +2 до +7.

Популярні новини зараз

Небезпечна хвороба повертається: через травму пальця хлопчик потрапив до інтенсивної терапії

В Україні хочуть створити армію, якій не треба буде воювати: "Ти не скажеш, що біг до іншої країни"

ТЦК похвалилися, на скільки мільйонів вдалося "подоїти" ухилянтів

Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року

Показати ще

Прогноз погоди

Вівторок, 16 січня: Помірні, місцями значні опади у центральних, південних, східних та Сумській області. У західних областях прогнозують сніг, в Україні місцями тумани. Температура повітря вночі від -4 до +1 градуса, вдень на лівобережжі від -1 до +4, на решті території - від 0 до -5 градусів.

Середа, 17 січня: Вночі невеликий сніг у північних та східних регіонах. Вдень в Україні без опадів, на дорогах ожеледиця. Температура повітря вночі від -7 до -12, іноді від -13 до -16, вдень від -2 до -7, у південній частині та в Криму від -1 до +4.

Мапа погоди від Наталки Діденко / фото: Facebook

Четвер, 18 січня: Помірне опади у вигляді снігу, мокрого снігу з переходом у дощ у західних та північних областях. Місцями ожеледиця. На решті території буде без істотних опадів. Температура повітря вночі від -4 до -9 градусів, вдень від -1 до +4, у західних та південних регіонах від +3 до +8.

П'ятниця, 19 січня: Нестійка погода з опадами, переважно у вигляді дощу, у західних областях місцями з мокрим снігом, місцями туман. Температура повітря вдень буде від 0 до +5 градусів, у південній частині вдень від +6 до +11.

Прогноз погоди

Субота, 20 січня: Поступове зниження температури повітря та перехід опадів із дощу у сніг. На дорогах подекуди буде ожеледиця. Температура повітря протягом дня буде коливатися від -4 до +1 градуса.

Неділя, 21 січня: Мокрий сніг очікується у східних та південних областях. На решті території країни опадів не буде. Температура повітря вночі від -5 до -10 градусів, вдень від -4 до +1, у південній частині та в Криму від -1 до +4.

Раніше ми писали про те, що тріскучі морози до -20 попереду? Синоптики приголомшили прогнозом на найближчий час

Крім того, Знай.ua повідомляв, сильні магнітні бурі накриватимуть Землю на кілька днів: коли в лютому потрібно бути обережними