В Україні розпочалася робота щодо зміцнення мотивації громадян до приєднання до Сил оборони країни. Ця ініціатива поки що перебуває на рівні місцевої влади, яка почала обіцяти "заохочувальні" бонуси тим, хто вирішить служити в армії.

Про те, де вже закинули цей "гачок" та наскільки це може підняти дух мобілізації, розповіло видання АрміяInform.

Гроші, купюри 500 гривень: фото biz.today

Цей підхід швидко стає популярним у великих містах, де влада прагне створити додаткові стимули для громадян вступити до лав захисників.

Одеса

Популярні новини зараз

Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць

"Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж

Показати ще

Тут усе почалося ще минулого року, коли міськрада пообіцяла викласти 20 тисяч гривень кожному, хто вирішить вступити до армії. А ще 17 січня 2024 року вони додали тих, хто уклав контракт із ЗСУ після 1 січня.

Військовослужбовець / фото: depositphotos

Київ

Столичні чиновники теж вирішили не відставати і 7 грудня 2023 пообіцяли видати 30 тисяч гривень кожному киянину, хто мобілізується з 1 грудня. Потім, 18 січня, ще й тим, хто уклатиме контракт з армією.

Львів

У цьому місті вирішили заманити новобранців цифрою 50 тисяч гривень. Щоправда, не всім, а лише тим, хто підпадає під певні умови – має бути на військовому обліку у Львові та згоден контрактувати з Десантно-штурмовими військами та морською піхотою.

Військовий квиток. Фото: Youtube

Богодухів

Навіть у маленьких містах вирішили ухвалити цю ідею. Місто Богодухів на Харківщині обіцяє 50 тисяч гривень для тих, хто вирішить служити. Важливо надати документи, що підтверджують, що ти справжній воїн, а потім можна чекати переказу на карту.

Проте варто зауважити, що це не загальнонаціональна тенденція, і не в усі куточки країни вона дісталася. Плюс, хоч такі виплати можуть підтримати бажання служити, але, швидше за все, вони не стануть основним фактором мобілізації, враховуючи, що зарплати в армії вже непогані.

Нагадаємо, двері не виб'ють, але змін багато: як в Україні посилюватимуть мобілізацію

Раніше ми писали про те, що російські окупанти отримали "в бій" порожні банки: "Згадають нас добрим словом"