Драма Сергія Гришина, 34-річного мешканця Дніпропетровщини, стала частиною трагічної реальності, яка розгортається на тлі воєнних подій в Україні. За його словами, 21 січня його викрали представники Чернівецького ТЦК прямо із залізничного вокзалу об 11 годині ранку.

Гришин стверджує, що його утримували у військкоматі у неналежних умовах, позбавивши їжі та води, вимагаючи підписати контракт та вирушити на службу до одного з підрозділів Збройних Сил України. Однак він страждає на невиліковну хворобу нирок.

військові, фото mil.gov.ua

Про цю історію розповів журналіст Сергій Гузь у Facebook.

У результаті чоловіка відправили служити до 10-ї окремої гірничо-штурмової бригади "Едельвейс", незважаючи на його медичну проблему. Гришину довелося написати заяву про незаконні дії ТЦК та оголосити голодування:

Популярні новини зараз

Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць

Слідкуйте уважно, або переплатите багато грошей: українців попередили про комуналку у травні

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

Крутіший за Audi та BMW: український преміум кар Leleka підкорив серця автолюбителів

Показати ще

"Я, Грішин Сергій Олександрович, був викрадений ТЦК та СП у м.Чернівці. Незважаючи на мої пояснення, що в мене невиліковна хвороба, вроджений полікістоз нирок, мене утримували в нелюдських умовах, без їжі та води, та погрожуючи фізичною розправою, якщо я не підпишу документи, які потрібні викрадачам А тому я оголошую голодування", — написав він у заяві.

Лист Сергія Гришина / фото: Facebook

Опинившись у Чернівцях, чоловік написав заяву, але його відправили до бригади, ігноруючи медичні свідчення. Він був військовозобов'язаним, який у 2005, 2012 та 2021 роках визнавався непридатним до військової служби, але не міг отримати довідку про несення служби через відсутність бланків.

"І це продовжуватиметься, якщо цивільна та військова влада ніяк на це не реагують", — написав журналіст.

Військові навчання, фото: mil.gov.ua

Батьки Гришина зараз виборюють повернення сина додому, адвокат займається цим випадком. Офіційні коментарі представників Чернівецького ТЦК та СП отримати не вдалося.

Історія Сергія Гришина, на жаль, стає ще одним прикладом труднощів, з якими стикаються громадяни в умовах воєнних дій, коли їхні права та здоров'я наражаються на ризик через системні проблеми та неполадки у військовому обліку та призові.

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що ухилистам готують рекордні штрафи: про які суми йдеться

Вам буде цікаво дізнатися, що "Ганьбно використовує ворог": військкомам хочуть заборонити тягати українців до "бусів"

Крім того, Знай.ua повідомляв, що тепер ТЦК знатиме все: які дані передадуть військкомам