Активісти підозрюють топ-посадовців Міністерства юстиції України, зокрема заступника міністра юстиція Євгена Горовця, в отриманні хабаря від єнакієвського кримінального угрупування, яке зараз контролює ринок «Столичний».

Начебто через це Мінюст здійснює тиск на Антирейдерську комісію з метою незаконного вилучення майна ринку «Столичний» у кредиторів.

Про це йдеться в сюжеті телеканалу ПРЯМИЙ.

Активісти розповідають, прийшли під стіни Офісу протидії рейдерства, бо через тиск Мінюсту ця установа фактично блокує передачу ринку законним власникам та кредиторам. Ба більше, сьогодні тут розглядали питання про повернення майна назад екс-соратнику Януковича Юрію Іванющенку, відомому як «Єнакіївський», та його партнеру Івану Аврамову. Активісти намагалися потрапити на засідання комісії, щоб долучитися до обговорення цього питання.

Зі слів учасників акції, у 2010-му році кримінальне угрупування за допомогою тодішньої влади незаконно привласнила понад 70 % власності на ринку “Столичний” на суму близько 1 мільярда 200 мільйонів гривень. Саме з цього часу і почалася боротьба за повернення активів до законної власності.

Популярні новини зараз

З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Показати ще

«Вже пройшли суди, які арештували всі рахунки підставних компаній. Зараз питання передачі до законної власності. Власне тому на ринку «Столичний» ми проводимо інформаційну блокаду вже 4-й тиждень і власне тому ми тут» – заявив Юрій Гуренко, Керівник «Правого сектору», м. Києві.

А на думку екс-депутата від ВО «Свобода» Едуарда Леонова, Офіс протидії рейдерству хочуть використати щоб в обхід суду забрати майно ринку у законних власників та повернути його під контроль людей, які можуть фінансувати сепаратистів на сході України.

«Це рішення суду. В суді він не оскаржує рішення суду проти нього, він прийшов сюди в антирейдерську комісію. Тому що суди розуміють що не треба від нього гроші брати, а міністерство юстиції не до кінця зрозуміло що не треба брати хабарі від Юри Єнакієвського. Відповідно вислухавши позиції сторін комісія сказала дуже сумно і поважно: – Розумієте, ми не будемо повідомляти вам свого рішення, бо це дуже секретне рішення,умовно, ми маємо його на вушко шепнути його міністру юстиції, бо ми дорадчий орган.» – зазначив Леонов.