21 червня в Кабінет Міністрів ввів нове обмеження, згідно з яким люди призовного віку не можуть займатися охоронною діяльністю.

Відтепер працювати в цій сфері дозволено лише тим чоловікам, які мають відстрочку від призову, перебувають у військовому резерві або ж взагалі не підлягають призову під час загальної мобілізації.

Охоронець. Фото Freepik

Однією з ключових змін стали вимоги до персоналу охоронців, що стосуються документів, які необхідно надавати при отриманні ліцензії на здійснення охоронної діяльності:

  • Документ, що підтверджує проходження кандидатом служби у військовому резерві та перебування у військовому оперативному резерві територіального центру комплектування та соціальної підтримки (військової частини), зазначені у військовому квитку, контракті, довідці з територіального центру комплектування та соціальної підтримки (додається копія відповідного документа), крім осіб, які не підлягають призову під час мобілізації;

Охоронець. Фото Freepik

Популярні новини зараз

Небезпечна хвороба повертається: через травму пальця хлопчик потрапив до інтенсивної терапії

ТЦК похвалилися, на скільки мільйонів вдалося "подоїти" ухилянтів

З 1 жовтня платіжки за світло зміняться

"Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником

Показати ще
  • Копія військового квитка, контракту або довідка, що підтверджує право на відстрочку від призову на строкову військову службу. Або довідка про те, що особа за станом здоров'я не може бути призвана на військову службу.

Без надання цих документів буде відмовлено у видачі ліцензії.

Оскільки закон не має зворотної дії, то такі вимоги будуть висуватися при прийняття на роботу нових співробітників.

Нагадаємо, проходження ВЛК: адвокат розповів з якими труднощами можуть зіткнутися українці

Як повідомляв "Знай.ua" переселенці можуть залишитися без пенсії: у ПФУ пояснили, як цього не допустити та повернути виплати.