На початку року Міноборони України потрапило у страшний скандал через закупівлю яєць по 17 грн за штуку для захисників. За декілька місяців у Держаудитслужбі підтвердили, що дані про завищені ціни закупівель правдиві. Проте місцевій владі у селищі Олика Волинської області вдалося "переплюнути" Міноборони.

Відділ освіти, культури, молоді, спорту та туризму Олицької селищної ради планував закупити яйця за захмарною ціною – 50 гривень за штуку. Про це свідчить оголошений тендер за 17 серпня на сайті Prozorro.

З бюджету хотіли виділити суму у розмірі 750 тисяч гривень, тобто загалом планувалося закупити 15 тисяч яєць.

Тендер на закупівлю яєць, скріншот

Однак у результаті тендер вирішили раптово скасувати, пояснивши це "технічною помилкою". Ймовірно, це сталося, коли інформація про завищення цін розлетілася по мережі.

Популярні новини зараз

Курс долара кине у розпач: вже затвердили

Українців обвішують навіть під під'їздом: три "базарні" методи обману

ТЦК пішли рейдами по ресторанах та спортзалах

Українцям чітко відповіли з приводу індексації пенсій

Показати ще

Тендер на закупівлю яєць, скріншот

Примітно, що вартість одного яйця перевищувала роздрібну приблизно 10 разів. Наприклад, у супермаркетах за 50 гривень можна купити десяток яєць.

Один із користувачів Twitter зазначив, що на Волині встановили "новий рекорд" щодо завищення цін на яйця, а точніше, щодо розпилу державного бюджету.

"Знімаю всі претензії до міністра оборони Резнікова в питанні яєць по 17 гривень за штуку. Вже є новий рекорд. 50 гривень за яйце", - написав він.

Нагадаємо, поки Росія будує завод із дронами, в Україні ремонтують сільські стадіони

Раніше ми писали про те, що спортивний майданчика замість допомоги війську: на Львівщині вирішили, куди витратити гроші

Як повідомляв Знай.ua, Енергоатом відповів на звинувачення щодо відкатів у тендерах: "Чоботи то незвичайні, а дуже особливі"