Парацетамол - ліки, котрі здатні зменшити біль та прибрати жар, також виявилось, що можуть змінювати поведінку людей.

Ці ліки мають широке застосування та велику популярність серед українців. Вони добре усувають біль та зменшують жар, тим самим допомагають позбутися неприємних відчутів. Але тепер стало відомо і про їх ще одну дію.

Ліки парацетамол. Фото із сайту Tabletki.ua

Вченні більш детально дослідили дію парацетамолу та з'ясували, що він здатний зменшити негативні емоції у людей. Як зазначили вченні "Коли люди думають про ризикові дії- вони просто не відчувають такого страху".

Експеримент провели на 500 студентах, їм дали одноразову дозу ацетамінофену в 1000 мг, що є рекомендована максимальна доза для дорослих. Половину учасникам дали ліки, а половину підробки, звичайні вітаміни. Після запропонували учасникам накачати ненадуту повітряну кулю на екрані комп'ютера, через що вони отримували б уявні гроші. Цікавість експерименту полягає у тому, що потрібно було накачати кулю, так щоб вона не лопнула, але чим більшою вона була тим більше виграш, відповіднок коли куля лопне виграш зникне. Вчені почали спостерігати за їх поведінкою, та зафіксували, що студенти, котрі приймали препарат більше ризикували та лопали кулі, ті хто не преймав парацетамол поводилися більш обережно і стримано.

Популярні новини зараз

Гороскоп на тиждень 16-22 вересня для всіх знаків Зодіаку: небезпеки Водоліїв, блиск Левів та відпочинок Тельців

ТЦК пішли рейдами по ресторанах та спортзалах

Жінка зі США займалась сексом з 20 чоловіками: знайшла задоволення з одруженими

Статус "дитини війни" та 15 тисяч на місяць: що потрібно робити

Показати ще

Таким чином вчені з'ясували, що парацетамол, іншими словами ацетамінофен, мають не лише жаропонижаючу, протизапальну та знеболюючу дію, а також і заспокійливу.

Ліки парацетамол. Фото із сайту Tabletki.ua

Дізнайтеся у Знай.ua на скільки років збільшиться пенсійний вік

Пенсіонери викликатимуть ТЦК

Українцям блокуватимуть рахунки, деталі на Знай.ua