Нумізмати готові віддавати сотні доларів і навіть більше, за деякі українські монети. Наприклад, 5 копійок 1992 можуть принести своєму власнику близько 200 доларів. Як виглядає цінна копійка, показали на майданчику Violity.

Знайти цінні монети вкрай непросто через їхню рідкість, проте навіть одна копійка може вирішити фінансові проблеми, адже колекціонери часом віддають за них фантастичні суми. Здебільшого у полі зору нумізматів старі копійки, випущені у 90-х чи 2000-х роках.

Монети. Фото: скрін youtube

Так, наприклад, українські 5 копійок 1992 року на аукціоні продали трохи дорожче за 200 доларів - за 8024 гривні. Колекціонери влаштували справжню боротьбу за монету та зробили майже півсотні ставок.

Цінна монета. Фото: violity

Популярні новини зараз

"Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто

Показати ще

Таку "бійню" можна пояснити, адже лот зовсім незвичайний. Ці 5 копійок мають різновид 1.1ААк, який дуже рідкісний.

Цінна монета. Фото: violity

Як пояснюють фахівці, ці 5 копійок високо цінуються нумізматами через низку специфічних особливостей, а іншими словами - брак. При виготовленні на монетному дворі припустилися помилки і невелика кількість монет отримала велику насічку на гурті. Зазвичай, такі копійки потрапляють відразу на утилізацію, але траплялися історії, коли люди знаходили такі екземпляри в обігу.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, тисячі гривень за "нестандартні" монети: які українські копійки цікавлять колекціонерів.

Також наш портал інформував, пощастити може кожному: як виглядають 50 копійок, які насправді коштують понад 300 доларів.

Крім того, ми писали, джекпот у вашому гаманці: за які монети колекціонери можуть заплатити понад 20 тисяч гривень.