В Україні продовжується дія військового стану, а також загальної мобілізації. Так, у період мобілізаційних заходів керуючі деяких підприємств мають можливість забронювати своїх працівників. Також відомо, що всі компанії проходять періодичну перевірку, щоб уникнути зловживань.

Проте на думку начальника мобілізаційного відділення Дарницького районного ТЦК та СП у Києві Володимира Новосядлого, бронювання стало надто багато.

Зазначимо, що зараз на бронювання можуть претендувати робітники критичних та важливих для економіки підприємств.

Спілкування з ТЦК, скріншот: YouTube

Володимир Новосядлий зазначив, що на бронювання від призову поки що можуть претендувати підприємства, які визначені критичною інфраструктурою або мають мобілізаційне завдання, виготовляють товари військового призначення та інше. У той же час, на його думку, зараз таких компаній забагато.

Популярні новини зараз

Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево

Якщо дорожите субсидією – не ігноруйте: що треба робити, щоб залишитися з допомогою

Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Показати ще

"На мою думку, надто багато бронювання зараз... Це все перевірять. Підприємство має не менше одного разу на рік звіряти облікові дані своїх працівників з обліковими даними у ТЦК", - зазначив керівник ТЦК.

Володимир Новосядлий, фото: Facebook

До повноважень військкомату не входить перевірка працівників, які подала компанія. Проте ТЦК перевіряють відповідність військово-облікових документів, військово-облікової спеціальності, своєчасність оновлення облікових даних та інші дані.

Якщо говорити про звільнення за станом здоров'я, то це є в юрисдикції ВЛК – вони встановлюють рішення. У випадку, якщо особа придатна або обмежено придатна, її можуть мобілізувати. Якщо особу визнано непридатною, то її відправляють на вищі комісії, які вже або підтверджують діагноз, або навпаки – спростовують.

Нагадаємо, мешканцю Полтави 18 разів вручали повістку та визнавали придатним: як йому вдалося уникнути служби.

Раніше повідомлялося, в Україні готують радикальні заходи щодо мобілізації: "Питати їх не будуть".

Також, "Розширення повноважень органів місцевого самоврядування": політик розкритикував законопроект про мобілізацію.